Ook

Beskrywing van die spesies en kenmerke van merrie-eende, wat hulle eet en lewenstyl


Die merke-eend is 'n inwoner van Taiga. 'N Watervoël word 'n tandvoël genoem. Die snawel van die meransier is aangepas vir visvang in habitatte - vars en gesoute mere en riviere. Mergansers word in drie soorte verdeel: groot, medium en klein. Die populasie van die mees algemene, groot merrie is stabiel. Maar ander voëlsoorte is skaars voëls en word beskerm.

Oorsprong van die spesie en beskrywing

Die Krokhal-genus behoort tot die Duck-familie van die Anseriformes-aftakeling. Eksterne eienskappe van 'n groot samesmelter:

  • liggaamslengte - 66 sentimeter;
  • gemiddelde gewig - 1 kilogram;
  • vlerkspan - 97 sentimeter;
  • die gekartelde snawel is aan die einde gewys en afgebuig.

Aan die buitekant van die ontvoude vleuels van voëls is daar 'n uitgebreide wit merk, of 'spieël'.

Vir samesmeltings is seksuele en ouderdomsverwante demorfisme kenmerkend:

  • mannetjie (drake) - die liggaam is swartgrys-wit, die kop en nek swart, met 'n donkergroen blink tint, 'n rooi snawel. In die herfs verdwyn die groen tint. Die snawel en die oog aan beide kante van die koppe word deur 'n ligte streep geskei;
  • wyfie (eend) - grys-wit, met 'n rooibruin kop en nek. Daar is geen streep ligte vere op die kop nie;
  • die kleintjies is grysbruin, met 'n donker kop en 'n wit keel.

Die gemiddelde, of langneus, merrie is kleiner as 'n groot stamvog. Die voël se liggaam is nie langer as vyftig sentimeter lank nie. Die vlerkspan is 67-86 sentimeter. Die nek van die mannetjie gedurende die dektyd is versier met 'n dubbele kluit. Die verekleed word gekenmerk deur 'n rooi-wit kleur op die bors, sowel as 'n bruin stroller en rooi pote.

Die klein swerper word vier en veertig sentimeter lank en weeg 680-935 gram. Swart en wit mans is groter as bont wyfies. Wat die uiterlike kenmerke van die voël betref, benader die voël tegelykertyd gogol en merganser, maar word dit uitgesonder as 'n aparte soort Lutkov. Skubberige, Brasiliaanse en kuifkruid word ook onderskei, wat minder algemeen is as ander spesies.

Kundige opinie

Zarechny Maxim Valerievich

Landboukundige met 12 jaar ondervinding. Ons beste somerhuisie kenner.

Die getande bek is die belangrikste kenmerk van die samesmelting van alle variëteite, wat die bynaam "tand-eend" regverdig. Die groot versiersel het 13-15 tande, en die middelste het 18.

Die grootkruid is in verskillende subspesies verdeel, wat van mekaar en ander variëteite onderskei word deur die golwende grys patroon op die vleuels en die verspreidingsgebied.

Die habitat van die merweend

Tandende eende is trekvoëls en gedeeltelik trekvoëls. Hulle woon op noordelike breedtegrade, en gedurende die winter migreer hulle na die subtrope, na die seekus en vestig hulle ook in 'n gematigde klimaat naby waterliggame.

UitsigteSubspesiesGebiedOorwintering
GrootNoord van Denemarke en Skandinawië, Alpe, Groot-Brittanje, Ysland, Pole, Belo-Rusland.

Kola-skiereiland, Yamal, die Yenisei, Vilyui, Lena, Kolyma-nok, noordelike Chukotka, Wes-Siberië, Suid-Alaska, Quebec, Newfoundland

Oossee, Noord, Swart, Kaspiese See, Sentraal, Suid-Europa, Sentraal-Asië, Japan, Korea, China
HolarktikaBos-toendra en taiga van die westelike en oostelike halfrond
NominatiefYsland, die noordooste van China, die noorde van Japan
Sentraal-AsiëGebiede van die noordooste van Afghanistan tot Wes-China, Tibet, Himalaja.
MiddelNoord-Amerika, Eurasië, noordelike streke, toendra, bosstepgordelBeweeg na die see in 'n subtropiese en gematigde klimaat
KleinDie noordelike grens van die reeks dek Taiga, bos-toendra van Skandinawië, Kamchatka, die kus van die See van Okhotsk, Sakhalin, die Shantar- en Hokkaido-eilande, Noord-Swede en Noorweë, die Yenisei-, Indigirka- en Kolyma-riviere.

Die suidelike grens gaan deur Finland, die bolope van die Lena- en Sakmara-riviere. Word in Roemenië, in die Oeral, aan die Swart Irtysh-rivier aangetref

Matige, suidelike breedtegrade, grense van ysvelde.

Wadden, Baltiese, Swart, Kaspiese See, Pakistan, suid van Frankryk, Engeland, soms reservoirs van Sentraal-Europa.

Noord-Afrika: middelpunt van Irak, Tunisië, Algerië, Egipte.

SkubberigPrimorsky-gebied, die suide van die Khabarovsk-gebied langs die Sikhote-Alin-bergreeks, die Changbai-gebergte op die grens van China en Korea en in die berge van die Klein KhinganSuid-Korea en China

Die aantal migrerende samesmelters verander jaarliks. In sagte winters bly 'n deel van die bevolking op die broeiplekke. Ander troppe beweeg kort afstande en bereik nie die suidelike streke nie. Benewens seekuste, oorwinter voëls op mere met vinnige strome, in strandmere en wyer riviermondings van riviere wat in die see vloei.

Mergansers vlieg in die laat herfs of vroeë winter, wanneer die water vries, en kom vroeg in die lente terug tydens die eerste ontdooiing.

Wat vreet die voël

Merganser dieet:

  • vis;
  • skaaldiere;
  • waterinsekte;
  • wurms.

Die afskaalde merrie is 'n vleisetende voël. Reuk word slegs in die winter en vroeë lente van vis gevoer, maar die res van die tyd laat plante nie af nie. Eende vreet forel, salm, paling, grys, kakkerlak, barbus en snoek. Hulle voed ook van haring en seevis. Die tipe voedsel word bepaal deur die nes- of oorwinteringsplek.

Om 'n vis te vang, laat sakverkopers hul koppe onder die water sak en merk die teiken. Die voëls duik heeltemal, gryp die vis met hul snawel en kom op. Hulle swem met hul pote onder die water. Danksy die tande gly die vis nie uit die bek nie. Tydens vlugte reël die handelaars algemene visvang, soortgelyk aan gesinkroniseerde swem. Voëls swem in 'n kudde op die meer en duik dan terselfdertyd.

Karakter en lewenstyl

Merganser-eende swem goed, duik en vlieg. Voëls leef in eensaamheid, bring die hele dag op die water deur en kom nie in kontak met ander voëls nie. Hulle beskerm hul nageslag aggressief. Migrerende versmelters leef tot tien jaar. Voëls wat 'n gedeeltelik migrerende leefstyl voer, leef tot vyftien jaar, en sittende - tot sewentien. Eende se neste:

  • mere met helder wateroppervlakte vanaf plantegroei;
  • reservoirs;
  • boonste vinnige strome van riviere.

Voëls bewoon gewoonlik die skaduwe oewer van groot watermassas. Vir die opstyg het hulle baie versnelling op die water nodig. Die groot samesmelting kies reservoirs en heuwels uit Piemonte. Skubberige versmelters maak nes in die holtes van kusbome. Klein naaktslak neem makliker van die water af, dus sit hulle verkieslik op reservoirs met kusplantegroei.

Sosiale struktuur en voortplanting

Die ouderdom van seksuele volwassenheid van die smeltkruid is 2 jaar. Voëls kom terug van oorwintering en vorm pare. Manlike gedrag gedurende die dektyd:

  • die vlerke word na die water laat sak;
  • die stert is opwaarts gerig;
  • skuins kantel en lig sy kop;
  • klap sy vlerke, styg bo die water uit;
  • vlieg op, druk die rooi snawel op sy bors.

Sprekende mans roep wyfies met hul stem aan. 'N Lang neus kraak talmend, en 'n eend reageer met 'n kort "gro" geluid. Die manlike swaai maak selde 'n knetterende geluid wat herinner aan gekwaak. Die wyfie van die klein merrie tydens die dektyd en tydens die grootmaak van kuikens word herken aan 'n hees gekwaak en 'n monosillabiese roep.

Verskeie pare voëls bestaan ​​in dieselfde gedeelte van 'n rivier of meer. Die wyfies se pligte is om 'n plek vir 'n nes te vind en kuikens groot te maak.

Voëls vestig hulle op 'n afstand van 'n kilometer van die water en nestel hulle op die volgende plekke:

  • natuurlike gate in boomstamme en stompe;
  • spegholtes in wilgerbome, aspens, elms en alders aan die kus;
  • krake in die rotse;
  • skeure tussen groot klippe;
  • verlate geboue;
  • selde in die gras, aan die wortels van struike.

Eende lê hul eiers op houtstof of bedek die onderkant van die nes met dons en vere. Sodra die wyfie eiers lê, verlaat die mannetjie haar. Dit bly selde totdat die kuikens verskyn. Drake leef alleen en vervel selde in groepe. Merganser eiers is wit of geel-room, sonder kolle en patrone. Gemiddelde getal in koppelaar - 11. Duur van inkubasie - 30 dae. Eende kry hul eie kos. Voordat voëls vertrek, bedek hulle eiers met pluis.

Wyfies maak hul eie kuikens en pleeglinge groot as die bure sterf weens die aanval van roofdiere of die kloue verlaat. Een eend kan 75 kuikens grootmaak.

Die uitgebroeide eendjies is bedek met tweekleurige dons - donker op die rug en lig op die pens. Vir die eerste keer spring hulle die tweede dag na geboorte uit die nes, volg hul moeder na die water en leer om kos te kry - insekte wat op die oppervlak van die reservoir woon. Die moeder eend rol die eendjies op sy rug. Op tien dae ouderdom proe die welpies dierekos - braai. Geleidelik word die kuikens onafhanklik. Geharde eendjies ontsnap van roofdiere deur vinnig deur die water te beweeg. Welpies trek vyande se aandag af deur voor te gee dat hulle dood is om die ma eend tyd te gee om te ontsnap. Op twee maande begin hulle vlieg.

Natuurlike vyande

Merganser Roofdiere:

  • Jakkals;
  • wasbeerhond;
  • otter;
  • nerts;
  • marter.

Bosbewoners van die land val volwasse eende aan, vind hul neste en eet hul eiers. 'N Valk, 'n arenduil en 'n arend is gevaarlik uit die lug. Slange jag ook kuikens en eiers.

Bevolking en status van die spesie

In 2014 was die totaal van die seldsame skubberige samesmelting 5 000 individue. 85 persent van die wêreldbevolking woon in Rusland. Die bevolking van langneus- en grootverkopers is buite gevaar. Op die oomblik is die Auckland-variëteit van die tandebos wat in Nieu-Seeland gewoon het, verlore. Katte en varke het die skuld vir die uitwissing van voëls. Die lot van die Nieu-Seelandse familielede kan die Brasiliaanse bevolking tref.

Beskerming van merweende eende

Die redes vir die afname in die aantal voëls:

  • die skoonmaak van ou woude langs die oewer van valleiriviere;
  • skiet;
  • visvang met nette;
  • konstruksie van damme;
  • waterbesoedeling.

Die beskerming van die groot tand-eend word gereguleer deur die Europese omgewingskonvensies en die rooi boeke. In Rusland is jag op 'n afgeskaalde merrie verbode, maar jag op buit is toegelaat. Om spesiediversiteit te bewaar, word jaarliks ​​die aantal eende en faktore wat hul lewensbelangrike aktiwiteit en migrasie beïnvloed, gemonitor. Die voëls word beskerm in natuurreservate.


Kyk die video: Calling All Cars: The Broken Motel. Death in the Moonlight. The Peroxide Blond (Julie 2021).